Kartoffelpizza med rosmarin, parmesan & flagesalt

Grillede svinekoteletter & kartoffelsalat med pecorino

Så var der lige et bryllup i maj, en bryllupsrejse i august (med masser af graviditetskvalme), en masse spændende uddannelse og så er jeg her igen, med en barsel lige rundt om hjørnet og måske, jeg håber det, lidt tid til at nedskrive opskrifter og gemme dem herinde sammen med andre små minder.

Her er opskriften på en nem og lækker ret til fredagen/weekenden. Jeg synes tit det kan være svært at finde på gode opskrifter med svinekød, men de her koteletter er altså et godt alternativ til oksekødsbøffen, og så er svinekød jo ret billigt (også det økologiske og frilandsmærkede som vi fik spist her).

Opskriften er tip top lover jeg, billederne er, tja, taget i det lys der nu er i en hyggebelyst lejlighed en aften i januar 🙂

Ingredienser:

Kød

  • svinekoteletter
  • grill krydderi
  • 1 spsk. Olie & 1 tsk. Smør

Kartoffelsalat

  • 1 kg kartofler
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 2 avokadoer i tern
  • 1 håndfuld cherrytomater, halverede
  • 1 håndfuld revet pecorino eller lignende
  • 1 dl oliven, hakkede
  • 1/2 dl soltørrede tomater, hakkede
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 spsk. Hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. Honning
  • 1 tsk. Sennep
  • salt & peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne i en gryde med lidt salt, det tager ca. 20 min., men du kan altid tjekke ved at stikke en skarp kniv ned i en kartoffel, hvis den slipper let er den kogt færdig. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af i en skål med koldt vand mens du forbereder resten.
  2. Bland løg, pecorino, oliven og rødløg i en stor skål. I en mindre skål mixes en dressing af olie, eddike, hvidløg, honning, sennep samt lidt salt og peber.
  3. Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem forsigtigt sammen med tomater, avokado og dressing, i løgblandingen.
  4. Varm olie og smør på en grillpande, krydder svinekoteletterne med grillkrydderi og steg dem efter anvisningen på pakken. Vores små koteletter fik ca. 3 min. på hver side ved høj varme.
  5. Servér med salat til, fx en simpel en med rødkål, æble, ristede græskarkerner og olie/citron dressing.

 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

fil-14-01-2018-17-19-20

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelpizza med rosmarin, parmesan & flagesalt